برنج دم سیاه یکی از برنج های محبوب ایرانی بوده که که میان ایرانیان از اهمیت خاصی برخوردار است . اما شاید به ذهنتان خطور کرده باشد که اسم این برنج از کجا آمده؟ در واقع نام گذاری این برنج به این علت بود که رنگ ریشک یا دم شلتوک آن به رنگ سیاه و تیره می باشد . در ایران برنج های زیادی کشت می شود که از کیفیت و طعم بسیار عالی برخوردار هستند و برنج دم سیاه در واقع از زیر مجموعه های برنج صدری محسوب می شود . نام دیگر این برنج برنج طارم دم سیاه است.
برنج دم سیاه در میان برنج های کم محصول رتبه بندی می شود و این به آن علت است که مشکلات و سختی های بسیاری در مراحل کشت آن وجود دارد . این برند در هر هکتار محصول بسیار کمی می دهد و به همین دلیل کشاورزان کم تری به سمت کشت آن می‌روند. البته قیمت بسیار زیاد این برنج کمی از سخت بودن موضوع میخواهد اما همچنان برای بسیاری از کشاورزان کشت این برنج مقرون به صرفه نیست . کشت این برنج نیازمند زمین های بسیار حاصل خیزی است که در کمتر جای ایران یافت میشوند. این برنج بیشتر در استان‌هایی مانند استان گیلان، استان رشت و ولاهیجان که شرایط کشت این برنج را دارند برداشت می‌شود.
می توان گفت برنج دم سیاه از لحاظ کیفیت یک پله از برنج هایی مانند هاشمی و علی کاظمی بالاتر است.این برنج عطر و طعم بسیار زیاد و ماندگاری طولانی پس از پخت دارد.

چگونه میتوانیم برنج دم سیاه اصل را تشخیص بدهیم؟

اگر به دنبال خرید برنج هستید مسلماً به این فکر افتاده اید که چگونه می توان برنج عصر را از تقلبی تشخیص داد. برنج های گوناگون راه های گوناگونی برای تشخیص دادن دارند. در رابطه با برنج دم سیاه می توان گفت که این برنج رنگی سفید مایل به کرم دارد. میانگین طول دانه های آن بین ۵ تا ۷ میلیمتر است که پس از پخت به ۱۲ تا ۱۵ میلی متر می رسند. برنج دم سیاه یکی از برنج هایی است که قد کشی یا به اصطلاح ری بیشتری دارد که این موضوع باعث شده تا پس از پخت ظاهر بسیار زیبایی داشته باشد.
بنابراین اگر به دنبال خرید برنج به صورت حضوری هستید و می خواهید به صورت عمده برنج خریداری کنید بهتر است قبل از خرید به عنوان نمونه یک کیلوگرم خریداری کرده و آن را دم کنید تا از اصل بودن برنج دم سیاه مطلع شوید.

همانطور که در ادامه این متن بیشتر با راز های این برنج آشنا می شوید می تونید بهترین جا برای خرید اون رو هم بشناسید. فروشگاه اینترنتی زرکار یک یکی از بزرگترین فروشگاه های اینترنتی خرید برنج به شمار میره و اگر نیاز به خرید برنج طارم دم سیاه داشتید به راحتی و با بهترین قیمت میتونید این برنج رو از این فروشگاه تهیه بکنید و از بابت کیفیت و قیمت خیال خودتون رو راحت کنید!

یکی دیگر از راه هایی که برای پی بردن به اصل یا تقلبی بودن برنج دم سیاه آن است که مقداری برنج را میان دو کف دست خود بمالید.اگر برنج اسب باشد مقداری از چربی برنج به پوست دست شما می رسد. در واقع چربی بالای این برنج باعث شده تا پس از پخت قد و غیره بسیار زیادی داشته باشد و این چربی موجب می شود تا شما بتوانید پس از پخته اولیه دو یا سه بار آن را گرم کرده و بدون اینکه سفت شود مصرف کنید.

عظر برنج را تست کنید!

مورد بعدی که در خرید برنج دم سیاه بسیار حائز اهمیت است این است که میزان عطر برنج را تست کنید. این برنج اگر اصل باشد عطر بی نظیری دارد که شما می‌توانید با یک نفس کشیدن به راحتی به این موضوع پی ببرید. این عطر به قدری زیاد است که لحظه جوشاندن برنج تمامی فضای خانه شما از این بو پر خواهد شد.

برنج دم سیاه

برنج دم سیاه در چه مواردی استفاده میشود؟

این برنج به دلیل طعم بسیار به یاد ماندنی و خاص با قد کشیدنی که دارد معمولاً در محافل رسمی و مهمانی هایی که افراد کمی در آن حضور دارند مناسب است. قیمت بسیار بالای این برنج باعث شده تا برای مراسم‌هایی مانند عزاداری و عروسی مناسب نباشد. این برنج به دلیل ماندگاری بسیار بالایی که دارد چندین ساعت پس از پخت سفت نمیشود و برای چندین بار میتوان آن را دوباره گرم و میل کرد. از لحاظ کیفیت می توان گفت که از برنج های مانند شیرودی کیفیت بالاتری دارد و کیفیتی مانند برنج طارم فریدونکنار دارد.
از مهمترین دلایلی که باعث شده تا این برنج قیمت بسیار بالایی داشته باشد به صرفه نبودن آن برای کشاورزان و کم بودن این برنج در شالیزارهای سرتاسر کشور است. این کمیاب بودن در کنار کیفیت بی نظیر باعث شده تا قیمت آن نسبت به سایر برنج کمی بالاتر باشد.

طرز پخت برنج دم سیاه چگونه است؟

اگر تجربه پخت و پز و آشپزی را داشته باشید و برنج های متفاوتی را دم کرده باشید می دانید که پخت برنج دم سیاه کمی سخت تر از دیگر برنج ها است.هنگام پخت این برنج باید دقت و توجه بیشتری داشت. برای گرفتن نتیجه ی خوب و برنجی عالی بهتر است برنج را با آب ولرم شستشو داده و خیساندن برنج چند ساعتی طول بکشد. برنج های متفاوت زمان خیساندن متفاوتی دارند اما این موضوع بسته به میزان کهنگی یا تازگی برنج نیز متفاوت است. اگر برنج دم سیاه ای که خریداری کرده اید تازه است بهتر است حداقل بین ۳ تا ۳ ساعت خیسانده شود و اگر کهنه است بهتر است از شب قبل آن را بخیسانیم و کمی نمک به ان اضافه کنیم.

برنج دم سیاه
پخت برنج دم سیاه یک راز بزرگ دارد و آن این است که اگر می خواهید برنج ری بیشتری در هنگام پخت داشته باشد باید از آب بیشتری استفاده کنید . بهتر است برای پخت از ظرف بزرگ استفاده کرده تا برنج فضای کافی را برای قد کشیدن داشته باشد.در هنگام پخت دو سوم از قابلمه موردنظر را آب کرده و بگذارید تا جوش آید.

اگر می خواهید برنج به کف قابلمه نچسبد یک قاشق روغن و یک قاشق آبلیمو بهترین قابلمه بمالید تا رنگ برنج تغییر نکند. بهترین زمان برای آبکش کردن برنج زمانی است که برنج سفید خود را از دست داده و مغز دانه ها نرم شده باشد. پس از آبکش کردن تمام برنج را در قابلمه دیگر ریخته و کف آن را چرب می کنید و روی حرارت کم می‌گذارید تا دم بکشد. اگر حرارت بالا باشد ته دیگ برنج سوخته و بالای آن به اندازه کافی نمی پزد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *